Tuesday, August 2, 2011

BANII SI FETELE NE MANANCA ZILELE.... AUOUO ... BANII.... :) SAU BEST THINGS IN LIFE COME FOR FREE....

ANUME ACEASTA MELODIE MI-A INCEPUT SA-MI FRAMINTA GANDUL AZI CU ZORI DE ZI, CRED CA ACESTA E SUBIECTUL SI PROBLEMA CE-I FRAMANTA PE MAI MULTI... UN PRIETEN DE PE FACEBOOK A LASAT UN POST CEVA DE GENUL " IF MONEY IS ALL U WANT THATS ALL YOU'LL GET" SI ALTUL A SCRIS O NOTITA FRUMOASA CUM FIECARE OM POATE DEVENI BOGAT CU ADEVARAT, E BUN MESAJUL, ARE O FORTA DE CONVINGERE PUTERNICA, SI NU CRED CA LE ESTE FRICA LA UNII SA DEVINA BOGATI CI NU VAD ROSTUL IN TOATE PLACERILE MATERIALE, BANII SUNT DOAR O NECESITATE , ALTII TRANSFORMA ACEASTA NECESITATE INT-UN SCOP SI TEL IN VIATA... TRAIESC AICI IN STATE DE 4 ANI DEJA, SI AM OBSERVAT UN LUCTU INTERESANT... CA DE LA INCEPUT CAND AM AJUNS AICI BUGETUL CARE IL AVEAM PENTRU O LUNA DE CHELTUIELI NU INTRECEA CU MULT BUGETUL CARE IL AVEAM PENTRU ACEIASI PERIOADE DE TIMP IN CHISINAU... DECI SE PUTEA DE TRAIT, ACUM MA UIT LA STATEMENTURILE DE LA BANCA SI-MI PUN MAINILE IN CAP CAND VAD CATI BANI SE CHELTUIE PENTRU NENUMARATE SERVICII CARE AR PUTEA FI LIMITATE SAU EXCLUSE IN GENERAL, TELEFONIA MOBILA PENTRU UN AN IN JURUL LA 700$, RESTAURANTE SI DINNING 4500$, CAR INSURANCE 1200$, PHARMACY 500- 800$, MEDICAL 2300$,FITNESS SPA MASSAGE 950$, GAS 3000$, TRAVEL 2500, RENT... GIFTS... LISTA CONTINUA... SI ATUNCI CAND FOLOSEAM DOAR ESENTIALUL SI DOAR CEEA CE AVEAM NEVOIE CU ADEVARAT NU FOLOSEAM NICI MACAR 10 % DI CEEA CE SE CHELTUIE ACUM, DECI NU CRED CA E IMPORTANT SA ITI PETRECI TIMPUL FACAND BANI 24/7 SAU CAUTAND METODE NOI DE A TE IMBOGATI CI E IMPORTANT SA CAUTI O SOLUTIE SA-TI LIMITEZI CHELTUIELILE SI TIMPUL RAMAS SA IL FOLOSESTI SPRE O IMBOGATIRE SPIRITUALA... ACEASTEA SUNT LUCRURI CU ADEVARAT IMPORTANTE, SUNT O CELE MAI FRUMOASE LUCRURI SE OFERA PE GRATIS, OCEANUL... ADMIRA-L LA INFINIT FARA BANI, ASCULTA FOSNETUL COPACILOR INTR-UN PARC SAU PADURE PLATA FREE, O SUMEDENIE DE MUZEE , LIBRARII SI GRADINI ZOOLOGICE, BISERICI, FARMERS MARKET, DISAIGNER SHOW HOUSE ETC....
DECI SUNT DE ACORD CU SERGIU, E IMPORTANT SA DISPUI DE BANI, IN SPECIAL PENTRU UN BARBAT E O NECESITATE SI MAI MARE PENTRU ASI DEMONSTRA INDEPENDENTA SI POSIBILITATEA DE A SE INTRETINE PE SINE SI FAMILIE.... DAR IN ACELASI TIMP NU CRED CA ACEASTA AR TREBUI SA-TI FIE UNICA BATAIE DE CAP, CUM SA DEVII BOGAT... CACI ACEASTA DUCE LA FERICIRE!!! TINE MINTE " RICH PEOPLE ALSO CRY", SI DE MULTE ORI CONTURILE SUPRAINCARCATE CU BANI DUC LA O NELINISTE SUFLETEASCA CONTINUA... STRESS SI MULTE MULTE GRIJI!!! ALEGE SA FII DEPENDENT DE LUCRURI MATERIALE PENTRU TOTDEAUNA SI SA DEVII SCLAV, SAU SA FII UN SUFLET LIBER SI SA ADMIRI FRUMUSETILE VIETII GASINDU-TE INTR-UN ECHILIBRU CU PSIHOLOGIC, SI SATISFACTIE SPIRITUALA!...

3 comments:

Sphinx said...

YOU MADE ME LAUGH si inca BIG TIME.
Hai sa incepem pe punctisoare si de la inceput. te referi la cheltuielile pe care le ai avut in MD si cele pe care le ai acum in SUA, ok totul e bine, dar daca poti la moment sa iti satisfaci necesitatile cu salariile, sau mai bine zis cu veniturile din MD, atunci de ce al plecat in SUA. Raspunsul este foarte evident, ca si la mii si milioane de oameni care vor si se muta anual in SUA - asta este confortul de trai, posibilitate de a faci Mai Multi Bani. hai sa fim seriosi sa nu neglijam totalmente sau sa ii acordam partiala importanta acestui factor. Este indiferent de aparteneta ta sexuala sau religioasa, bani sunt au fost si vor fi un mijloc de schimb a bunurilor si de masurare a bunastarii unui individ. in caz contrar nu exista economie, nu exista stat centralizat, nu exista ordine , deci ce ne reiese haos. dar asta din urma putin exagerat.
un alt punct la care eu ma refer este interpretat gresit de tine, eu niciodata nu am zis/scris ca treb sa lucrezi 25/7 (25 nui greseala :) ) pentru a capata bani, ci vorbesc despre frica de a lua responsabilitatile, de a lua deciziile proprii si ai crea un propriu "destin" dar nu sa lucrezi pentru "Diadika" si sa te multumesti cu un salariu care iti ajunge doar sa achiti facturile si in rest nu iti ramine de nimic. Este foarte important sa petrecem cit mai mult timp in natura si cu priertenii si cu familia. dar oare lucrind la 2-3 servicii reuseshti sa le faci pe toate, si sa te bucuri de ele, cum zic americanii enjoy it??!! deci cine devine bogat si liber cel care lucreaza zi si noapte la maimulte servicii si incearca sa stringa ceva capital ca macar la batrinete sa duca o viata frumoasa? sau cel care nu se teme de a infrunta obstacololele si devine fauritorul propriei carti? Plus la asta hai sa fim realisti, de cind oare nu conteaza confortul fizic? daca tot tii minte piramida lui Abraham Maslow acolo tot e bine demonstrat. Si un ultim punct, cu toate sunt inca foarte multe de zis aici, mai ca ai putea scrie o carte, cu parere de rau eu nu's scriitor, eu nu vorbisem de a face milioane si sa te temi de ei. da stiu ca rrich people also cry si poor people cry as well, dar nushtiu de ce toti cei poor viseaza sa devina rich, banal si foarte adevarat.
Din partea mea multa sanatate si numai bine. al tau Sergiu

Unknown said...

te vreau ssa te contrazic, dar eu raman cu punctul meu de vedere si tu cu al tau, un singur lucru _ eu am fugit din moldova nu in cautarea banilor " fericirii" susnumite de tine ci am fugit de nedreptate si de batjocurile guvernarii!!

Unknown said...

* nu vreau sa te contrazic, sorry