Saturday, March 24, 2012

Moldova-an Impossible country!!!


Moldova, mama care si-a abandonat copii, i-a lasat arucati de valurile vietii in toate colturile lumii....Mama,Moldova...teritoriu independent... Independent??? Condus de comunisti??? Nonsens!!!! Inca suntem "sub dominatie" straina... mentalitate comunista... chiar daca ei "nu mai au cuvint" tot ei sunt acei care o sa duca tara la un "regress" in continuu.... primul pas l-au facut deja ... conditiile create de regimul lor au izgonit " mintile" tinere, pline de idei ingenioase din tara... (represiile si deportarile in masa a intelectualilor din anii anteriori) deci ei cultiveaza si promoveaza prostiia, minti standarte , cu idei comuniste ... spalatori de creier... Citisem un articol undeva ca istoria studiata la scoala contine o multime de gafe si neclaritati, autorii vor fi trasi la judecata si manualele de istorie "rescrise" dupa placul comunistilor cu teoriile lor: paine cu 16 copeici si carnat cu 27 de copeici... studii cost free pentru cei cu viziuni comunistice etc....
Pentru cei ce ma mai invinuiesc anca pentru abandonarea tarii, pentru cei care zic ca nu am curajul sa lupt pana la urma si am fugit in cautarea "banilor usori" : "Tara ne-a abandonat (vorbesc din numele a mai multor cu aceiasi soarta ca si mine) , fie ca din motiv ca vorbim sau nu vorbim limba de stat, (si mai vorbim si rusa pe langa limba de stat), fie ca avem viziuni politice diferite, fie ca avem o etnie diferita, orientare sexuala, religioasa sau intelectuala diferita... Credeti-ma noi am fi vrut sa fim acolo unde ne-am nascut si de unde ne tragem radacinile... imposibil, foarte si foarte periculos de a face o miscare care ar indica vre-un semn de gandire diferita sau nesubordonare regimului... Regimului de turma, prea nesimtit si inuman.... nu vad nimic ce ar promova umanitatea in aceasta societate oarba, zombata, adormita, beata, atrofiata.... incapabila de actiune!!! Vreau capacitate de a fi liber in actiune, gandire, sa-mi vorbesc liber limba tatalui... sa-mi promovez cultura, sa-mi las auzite ideile fara nici o frica ... sa-mi fie aparate aciunile legitime de aparatorii legii, sa-mi fie aparate drepturile dar nu schimonosite si intortocheate in asa masura ca sa-mi intimideze sau limiteze posibilitatile de a progresa!!!" Vreau sa evoluez liber fara supraveghere, ca nu sunt o planta crescuta intr-o eprubeta din laborator!!!
Tara impossibila, conditii imposibile, viata imposibila care ma sufoca in sentimente revoltatoare si pline de nemultumire!!!

No comments: